Előfizetői tartalom

Nagyon csúnyán kikapott az orosz haderő, de a háborúnak nincs vége - Hogyan alakulhatnak az ukrajnai frontvonalak a zord téli hónapokban?

Az elmúlt hónapok során az orosz csapatok két, egymástól távoli területen is visszavonulásra kényszerültek: először az északkeleti Harkiv megyében törték át brutális sebességgel az ukrán csapatok a frontvonalat, majd Herszon megyét hagyták el sietve az orosz katonák. Tekintsük át azt, hogy a front egyes szakaszain mekkora esély van egy újabb ukrán, vagy orosz áttörésre.

A könnyebb áttekinthetőség érdekében osszuk fel öt részre az ukrajnai frontszakaszokat. Északkeleten, a luhanszki frontra, attól délre a donyeckire, az ország középső részén a zaporizzsjaira, az ország déli területein pedig a Donyeck folyónál húzódó herszoni, és az aktuális harcokról távolabb elhelyezkedő krímire. Az egyes frontvonalakon merőben eltérő helyzetekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés