GettyImages-1245019571
Globál

Rohamoznak az orosz tankok, elitkatonákat mozgat Moszkva - Háborús híreink csütörtökön

Portfolio
A szerdai orosz bombázást követően Kijevben nincs jelenleg vezetékes ivóvízellátást. Az ukrán Enerhoatom kénytelen volt ezen túl egymás után vészleállásokat elrendelni a még működő ukrán atomerőművekben is. Cikkünk folyamatosan frissül.

Új háborús közvetítésünk

Pénteki hírfolyamunk itt olvasható:

Letaglózó jelentés jött Ukrajnából

Több mint 15 ezer embernek veszett nyoma Ukrajnában a kilenc hónapja tartó háborúban - közölte csütörtökön Kijevben az Eltűnt Személyek Nemzetközi Bizottságának (ICMP) egyik vezetője.

Tovább a cikkhez

Moldovai áramkimaradások: a románok felteszik a kezüket

Románia a jövőben is támogatni szándékozik árammal Moldovát, amelynek energiaellátását súlyosan érintik az ukrán energetikai létesítmények elleni orosz tüzérségi támadások, de az elégtelen összeköttetés gondot jelent - jelentette ki csütörtökön Vilniusban Klaus Iohannis román elnök.

Tovább a cikkhez

Segítséget kért Szlovákia

Egyetértettek a visegrádi négyek (Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) kormányfői az ukrajnai háborút érintő alapvető kérdésekben, abban, hogy Ukrajna területi egységét meg kell őrizni, az ott dúló háborút minél hamarabb be kell fejezni, s hogy Oroszország nem jelenthet veszélyt Európára - állapította meg a négy miniszterelnök egybehangzóan a kassai találkozó után tartott közös sajtótájékoztatón csütörtökön. Eduard Heger szlovák kormányfő segítséget kért hivatali partnereitől az országában körvonalazódó egészségügyi válság kezelésére, miután a pozsonyi kormánynak továbbra sem sikerült végső megegyezésre jutnia a béremelési követelésekkel előálló orvosi szakszervezetekkel, és több mint kétezer orvos adta be felmondását.

Tovább a cikkhez

Medvegyev: "jut mindenkinek az orosz rakétákból!"

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács alelnöke ismét erős üzenetet küldött a Nyugatnak, miután a brit hírszerzés és Ukrajna is napokkal ezelőtt jelezte: Oroszország kifogyóban van az iráni drónokból és fegyverekből, ezért csökken az ukrán bombázások intenzitása.

Tovább a cikkhez

Újabb ukrán áttörés jöhet a fronton? És ha igen, pontosan hol?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A mai műsorban egy témánk volt, ez pedig az, hogy a harkivi és herszoni győzelmek után, mekkora az esély újabb ukrán áttörésekre, területvisszaszerzésekre a front más szakaszain. A témával kapcsolatban Ács Bence, a Portfolio Globál rovatának elemzője volt a Checklist vendége.

Tovább a cikkhez

Európai hírügynökségek áramfejlesztő aggregátort ajándékoznak az Ukrinformnak

Az Európai Hírügynökségek Szövetsége (EANA) áramfejlesztő aggregátort vett az Ukrinform ukrán hírügynökségnek működése fenntartása érdekében az orosz légicsapások miatt akadozó áramszolgáltatás közepette.

"Ma délben jóváhagytam az aggregátor konkrét típusát, az EANA általi költségátvállalást és a szállítást Varsóból Kijevbe" - közölte Clemens Pig, az osztrák hírügynökség vezérigazgatója és az EANA elnöke.

Olekszandr Csarcsenko, az Ukrinform vezérigazgatója hétfőn levélben fordult a 33 hírügynökséget tömörítő szervezethez. Mint írta, a teljes körű áramszünet valósággá vált a megkezdődött téli időszakban.

"Ilyen körülmények között a hírügynökség nem tud működni (...) és nem fogjuk tudni tájékoztatni a világot az évszázad legnagyobb és legbrutálisabb háborújáról" - olvasható Csarcsenko levelében, amelyben egyben egy 20-30 kilowatt teljesítményű aggregátor iránti kérelmet is előterjesztett.

Az Ukrinform vezérigazgatója egyben beszámolt arról is, hogy a hírügynökség jogi okok miatt nem fizethet ukrajnai bankszámláiról a berendezésért, illetve egyébként is nagy hiány van ezekből Ukrajnában.

A szóba jöhető típusok ára az EANA szerint 9500-11 500 euró (mintegy 4,7 millió forint) között mozog.

Ukrajna megtámadása óta az EANA többször is segítséget nyújtott ukrajnai tagszervezetének, az Ukrinformnak, a TASZSZ orosz állami hírügynökség tagságát pedig felfüggesztette arra hivatkozva, hogy megsértette a szövetség alapelveit.

(MTI)

Orbán Viktor bemondta: csak jövőre szavaz Magyarország a svédek és finnek NATO-tagságáról

Információk szerint a korábbi ígéretekkel ellentétben Magyarország csak a jövő évben, 2023 első országgyűlési ülésén veszi napirendre Finnország és Svédország NATO-tagságát. Lengyelország kormányfője, Mateusz Morawiecki csütörtökön közölte, hogy ígéretet kapott Orbán Viktor magyar miniszterelnöktől arra, hogy Magyarország alig több mint egy hónapon belül ratifikálja Finnország és Svédország NATO-tagságát.

Tovább a cikkhez

Szijjártó: Támogatjuk az Ukrajnának nyújtott hitelt, de a közös európai hitelfelvételt nem

Hazugság, hogy Magyarország bármikor is blokkolta volna azt, hogy az Európai Unió támogassa Ukrajna működőképességének fenntartását, a kormány pusztán az újabb közös hitelfelvételt ellenzi - szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Brüsszelben.

Tovább a cikkhez

Elkeseredett lépésre készülnek az oroszok? – Ez megváltoztatná a háború menetét

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának hat munkatársa nyilatkozott a Politiconak, akik szerint nem lehet kizárni azt, hogy Moszkva végső elkeseredésében különböző vegyi fegyvereket vet be Ukrajna területén.

Tovább a cikkhez

Amerika is nyakig benne van: meghökkentő dolgokat találtak az Ukrajnát pusztító drónokban az elemzők

Nagyon részletes jelentést tett közzé honlapján a Conflict Armament Research (CAR), egy brit központú, de nagyrészt európai és amerikai elemzőkkel dolgozó think-tank az Oroszország által használt, iráni gyártmányú drónokról. A CAR szakértői egy Ukrajnában zsákmányolt Sahed-131-es, Sahed-136-os és Mohadzser-6-os katonai drónt szedtek szét; vizsgálatuk szerint a robotrepülőgépek nagyon nagy mennyiségű amerikai alkatrészt használnak, annak ellenére, hogy Irán és az Egyesült Államok évtizedek óta de facto ellenséges viszonyt ápolnak egymással, Teheránra pedig szigorú embargók vannak érvényben.

Tovább a cikkhez

Megszavazta az EP, hogy a Bizottság kölcsönt vegyen fel Ukrajna támogatására

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta, hogy az Európai Unió 18 milliárd eurós hitelt vegyen fel Ukrajna 2023-as finanszírozási szükségleteinek fedezésére. Az Európai Parlament a kölcsönről szóló rendeletet 507 szavazattal, 38 ellenszavazat és 26 tartózkodás mellett fogadta el.

Tovább a cikkhez

Klicsko: Kijev nagy részében még mindig nincs áram

Kijev 70 százalékában továbbra sincs áram, a vezetékes vízellátást eddig részlegesen állították helyre a szerdai újabb, főként a polgári infrastruktúra megsemmisítését célzó nagyszabású orosz rakétatámadás után - közölte csütörtökön Vitalij Klicsko kijevi polgármester.

A városvezető a Telegram üzenetküldő alkalmazáson kifejtette, hogy a vízellátást a Dnyeper (Dnyipro) folyó bal partján, részben pedig a jobb oldalon visszaállították Kijevben. 

"A Kijivvodokanal vízművállalat energiamérnökei és szakemberei egész éjszaka azon dolgoztak, hogy helyreállítsák a főváros létfenntartását. A város bal partján már helyreállt a vízellátás. A jobb oldalon reggelre tervezzük a helyreállítását. A főváros 70 százaléka még mindig áram nélkül van" - írta Klicsko. Hangsúlyozta: az energetikai szakemberek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb visszakapcsolják az áramot, de ez attól függ, hogy sikerül-e helyreállítani az egyensúlyt egész Ukrajna energiarendszerében.

Az ukrajnai atomerőművek szerdai ideiglenes lekapcsolódása után Herman Haluscsenko energetikai miniszter azt ígérte csütörtökön, hogy a nap végéig az összeset visszakapcsolják az ukrán energiahálózatba, ami jelentősen fogja csökkenteni az áramhiányt az országban. Hozzátette, hogy a létfontosságú infrastrukturális létesítmények országszerte már áram alatt vannak, és a termelési mennyiséget a nap folyamán növelik.

"Arra számítunk, hogy estére megkezdik a működést az atomerőművek, amelyek árammal látják el a hálózatot, és ez jelentősen csökkenti a hiányt. Ez az első alkalom, hogy mind a négy atomerőművet egyszerre kapcsolták le" - jegyezte meg Haluscsenko. "Az atomerőművek esetében most kulcsfontosságú - folytatta -, hogy saját szükségleteik kielégítésére kapjanak elegendő áramot, ami nukleáris biztonsági kérdés. Ha egy atomerőmű dízelgenerátorral működik, az kockázatot jelent a nukleáris és sugárbiztonsági szabványok és követelmények tekintetében" - hívta fel a figyelmet.

Hangsúlyozta, hogy ezért minden atomerőművet a lehető legrövidebb időn belül bekapcsoltak az ukrán energiarendszerbe, ami lehetővé teszi számukra, hogy ismét áramot szállítsanak a hálózatba. Kivételt képez a zaporizzsjai atomerőmű, amely továbbra is dízelgenerátorral működik - tette hozzá.

Andrij Juszov, az ukrán katonai hírszerzés szóvivője egy tévéműsorban kijelentette, hogy előrejelzésük szerint az oroszok a jövőben is folytatják a szerdaihoz hasonló nagyszabású rakétatámadásokat Ukrajna ellen, és körülbelül egy hétbe telik, mire felkészülnek a következőre.

(MTI)

Gigantikus páncélostemetőt találtak Oroszországban: egymás hegyén-hátán állnak a kilőtt orosz tankok

Nemrég kiszivárgott egy drónvideó az oroszországi Belgorod megyéből, melyen egy frissen létrehozott orosz harcjármű-temető és talán javítóüzem látható.

Tovább a cikkhez

Ukrajnai háború - Zelenszkij Oroszország kizárását szorgalmazta az EBESZ-ből

Oroszország kizárását szorgalmazta az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetből (EBESZ) Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki élő közvetítésben szólalt fel a szervezet kétnapos Parlamenti Közgyűlésének csütörtöki varsói megnyitóján.

Zelenszkij rámutatott: különböző nemzetközi intézmények jelenleg "az orosz terror megfékezésének különféle módszereit keresik". Egyúttal feltette a kérdést: az EBESZ miért nem tartozik ezen intézmények közé? "A terrorállam miért marad szervezetük tagja még a kilenc hónapon át folyamatosan elkövetett bűncselekmények után is?" - kérdezte az ukrán elnök.

Utalva arra, hogy Lengyelország megtagadta a vízumot a varsói közgyűlésre készülő orosz küldöttségtől, Zelenszkij kijelentette: ha ez nem történt volna meg, "a terrorállam képviselői" az értekezlet résztvevői között lettek volna. Úgy vélte: Oroszország EBESZ-tagsága a szervezet minden alapítóelvének "nyílt meggyalázása".

Zelenszkij rámutatott: Oroszország jelenleg tömeges rakétatámadásokat hajt végre ukrán városok ellen, hogy emberek milliói maradjanak áram, kommunikáció, fűtés és víz nélkül. "Megpróbálnak menekültet csinálni több millió ukránból, akik más országokban, az önök országaiban keresnek menedéket" - jelentette ki Zelenszkij.

Margareta Cederfelt, az EBESZ Parlamenti Közgyűlésének elnöke aláhúzta: a háborút Moszkva robbantotta ki, Oroszországot meg kell győzni, hogy "fejezze be az agressziót, és hagyja el Ukrajnának általa megszállt területét". Amennyiben ez nem történik meg, az EBESZ-nek, valamint a szervezet Parlamenti Közgyűlésének "nagyon határozott módon meg kell fontolnia" az orosz tagságot a szervezetben - jelentette ki Cederfelt.

Zbigniew Rau lengyel külügyminiszter, az EBESZ soros elnöke megállapította: az EBESZ eddig "nem tapasztalt az Oroszországi Föderáció által kirobbantott ukrajnai háborúhoz hasonló mélyreható válságot".

"Ez a háború egzisztenciális fenyegetést jelent Ukrajnának, miközben az EBESZ a saját, 21. században vállalt szerepét illető kérdéseket tesz fel magának" - fogalmazott Rau. Aláhúzta: a nemzetközi közösség a nemzetközi jog alapelveinek védelmében egyesült, így az EBESZ-országok túlnyomó többsége is magáénak tekinti a nemzetközi jog elveit.

Beismerte egyúttal: az EBESZ arra kényszerült, hogy "a legkisebb közös nevező szintjén" működjön. "Egyre szűkül azon lépések köre, amelyekben egyetértünk, ez sajnos negatív hatással van a szervezet hosszú távú kilátásaira" - mondta a lengyel külügyek vezetője.

Az agresszió és az erőszak eltűrése "különféle szervezetek szétesését eredményezheti" - jegyezte meg Rau, hozzátéve: meg kell fékezni Oroszország "birodalmi ösztöneit". Az EBESZ további működése nem lehet öncélú - hangsúlyozta Rau, hozzáfűzve egyúttal: továbbra is bízik a szervezeten belüli partnerségben és együttműködésben.

Az ukrajnai háborúról szóló varsói EBESZ-értekezleten mintegy 200 képviselő vesz részt 52 országból. Az orosz küldöttségen kívül a fehérorosz képviselők sincsenek jelen.

(MTI)

Élőben intett be Putyinnak szövetségese: videóra vették, ahogy elveszti a türelmét az orosz elnök

Nikol Pasinján örmény miniszterelnök kétségbe vonta az Oroszország vezette katonai szövetség, a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (KBSZSZ) hatékonyságát a szervezet szerdai csúcstalálkozóján tartott nyitóbeszédében – írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Nyilvánosan mondott ellent Putyinnak szövetségese: videóra vették, ahogy elveszti a türelmét az orosz elnök

Nikol Pasinján örmény miniszterelnök kétségbe vonta az Oroszország vezette katonai szövetség, a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (KBSZSZ) hatékonyságát a szervezet szerdai csúcstalálkozóján tartott nyitóbeszédében – írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Nagyot álmodtak az ukránok oldalán harcoló csecsenek - A háború lehet Putyin leghűségesebb támogatójának veszte?

Az ukrán katonai parancsnokság irányítása alatt álló csecsenek abban reménykednek, hogy a háborúban aratott győzelem politikai válságot okozhat Oroszországban, és ezzel együtt a jelenlegi oroszbarát csecsen vezér, Ramzan Kadirov bukásával is járhat – írta meg a Reuters.

Tovább a cikkhez

Nézeteltérések vannak Magyarország és a Visegrádi Csoport többi tagja között

Nyilvánvaló, hogy elsősorban az ukrajnai háború kérdésében eltér egymástól Magyarország és a Visegrádi Csoport (V4) másik három országának (Csehország, Lengyelország, Szlovákia) véleménye - jelentette ki Petr Fiala cseh miniszterelnök csütörtökön reggel Prágában, mielőtt Kassára utazott a V4 kormányfőinek találkozójára.

Tovább a cikkhez

Kína meggyőzésével vetne véget az ukrán háborúnak az EU?

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke december 1-jén Pekingbe utazik, hogy találkozzon Hszi Csin-ping kínai elnökkel - tájékoztatott az az uniós tagállamok vezetőinek tanácskozó fórumaként létrehozott Európai Tanács csütörtökön.

Tovább a cikkhez

Megrázó műholdfelvétel Ukrajnáról: katasztrófát okozott az orosz bombázás

A legutóbbi, kritikus infrastruktúrát ért orosz rakétatámadások után a NASA műholdfelvételén látszik, hogy milyen szinten szűnt meg Ukrajnában a közvilágítás.

Tovább a cikkhez

Oroszország emberiesség elleni bűncselekményt követ el az ukrán energiahálózat támadásával - mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán az ENSZ Biztonsági Tanácsában, a kérésére összehívott rendkívüli ülésen.

"A hőmérséklet nulla fok alatt van, miközben milliók maradtak energia, fűtés és víz nélkül: egyértelműen emberiesség elleni bűncselekményről van szó" - hangsúlyozta rövid videoüzenetében Zelenszkij.

Az ukrán elnök egyúttal elutasította "a terror módszerét", amelyet az orosz fegyveres erők alkalmaznak országában. Leszögezte: a nemzetközi közösség nem lehet "egy terrorista állam túsza".

Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjaként vétójoggal rendelkezik a testületben, és blokkol minden határozatot, amely elítélően nyilatkozna Moszkva ukrajnai háborújáról.

"Civilek meggyilkolása és a civil infrastruktúra elpusztítása terrorcselekmény" - írta Zelenszkij korábban a Twitteren. "Ukrajna továbbra is határozott választ követel a nemzetközi közösségtől ezekre a bűncselekményekre" - tette hozzá.

Az ukrán elnök a rendkívüli ülésen a légvédelmi támogatás fokozását kérte, illetve azt, hogy az ENSZ szakértői mérjék fel az oroszok által okozott rombolást.

Szerdán Oroszország újból erőteljes csapásokat mért Ukrajnára, ami miatt jelentős károk keletkeztek a víz- és az áramhálózatban, legalább hatan meghaltak, és három nukleáris létesítmény kapcsolódott le a víz- és fűtéshálózatról.

Az egyik legfőbb célpont az ukrán főváros, Kijev volt, ahol a támadások következtében a háztartások 80 százaléka maradt víz és áram nélkül.

Rosemary DiCarlo, az ENSZ politikai és béketeremtési ügyekért felelős főtitkárhelyettese határozottan elítélte a civil infrastruktúra támadását. Jelezte: a nemzetközi humanitárius jog tiltja az efféle csapásokat, és az elkövetőket felelősségre kell vonni.

Olaf Scholz német kancellár szerint a könyörtelen támadások Vlagyimir Putyin elkeseredettségét mutatják a harctéri győzelmek elmaradása miatt. A berlini vezető azt mondta: "tisztán látszik, hogy Putyin nem nyerheti meg ezt a háborút a harctéren". Scholz felszólította az orosz elnököt, hogy fejezze be a háborút.

Az ENSZ adatai szerint a február 24-én kezdődött ukrajnai háborúban több mint 6500 civil vesztette életét, köztük legalább négyszáz gyermek. A világszervezet azonban úgy véli, hogy az áldozatok valódi száma ennél jóval magasabb lehet.

(MT)

Videó: brutális tankrohamot indítottak az oroszok, de kellemetlen meglepetésbe futottak bele

Nemrég drónvideó került fel egy orosz harckocsizó-alakulat ukrán állások ellen indított támadásáról. A 4-6 tankból álló formáció heves tüzérségi tűz alatt indul rohamra, aztán belefutnak egy lesben álló rakétagránátvetős alakulatba. 

Tovább a cikkhez

Hírszerzési jelentés: megvan az orosz elitalakulatok következő célpontja

Ma is közzétette a napi jelentését a brit hírszerzés, amelyben ezúttal az orosz deszantosok helyzetével foglalkoztak.

Tovább a cikkhez

Vizsgálatot indított Ukrajna az interneten keringő megrázó felvételek miatt

Az elmúlt hetekben több fotó és drónfelvétel és videó is felkerült az internetre, melyek alapján valószínűsíthető az, hogy az ukrán katonák fegyvertelen oroszokra nyitottak tüzet. Az ABC értesülései szerint az ukrán hatóságok megkezdték az eset kivizsgálását.

Tovább a cikkhez

Ravasz tervvel álltak elő a lengyelek, megoldást jelentene Ukrajna legégetőbb problémájára

Mariusz Blaszczak lengyel védelmi miniszter szerdán Twitter-üzenetben jelezte, Németországhoz fordul annak érdekében, hogy a Lengyelországnak felajánlott Patriot légvédelmi rakétarendszereket átadhassák Ukrajnának – írta meg a Reuters.

Tovább a cikkhez

Nem várt helyről kapott erősítést Ukrajna: volt amerikai ezredes érkezett a frontra

Több ukrán forrás is arról ír, hogy Bahmutba érkezett Andrew Milburn nyugalmazott amerikai tengerészgyalogos-ezredes, hogy az oroszok ellen harcoljon.

Tovább a cikkhez

Ezt az országot támadnák meg következőre az oroszok?

Egy orosz tévéműsorban arról beszélgetek, hogy van Ukrajnán kívül egy másik olyan szomszédos ország is, ami veszélyben érezheti magát a mostani helyzetben.

Tovább a cikkhez

Az ukrán-magyar határszakaszon 5333-an léptek be szerdán Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 3817-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 173 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal 113 ember - köztük 42 gyermek - érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve - tudatta az ORFK.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival - írták.

(MTI)

Új orosz szimbóluma lett a győzelemnek

Az orosz Rosszija 1 TV műsorban arról számoltak be, hogy a herszoni állatkertből elhozott mosómedve az új szimbóluma az orosz deszantosoknak és az ő győzelemüknek.

Tovább a cikkhez

Nagyon csúnyán kikapott az orosz haderő, de a háborúnak nincs vége - Hogyan alakulhatnak az ukrajnai frontvonalak a zord téli hónapokban?

Az elmúlt hónapok során az orosz csapatok két, egymástól távoli területen is visszavonulásra kényszerültek: először az északkeleti Harkiv megyében törték át brutális sebességgel az ukrán csapatok a frontvonalat, majd Herszon megyét hagyták el sietve az orosz katonák. Tekintsük át azt, hogy a front egyes szakaszain mekkora esély van egy újabb ukrán, vagy orosz áttörésre.

Tovább a cikkhez

Szép csendben fontos gesztust tett a magyar kormány, Ukrajnának és az EU-nak egyszerre szánja

Érdekes kormányhatározat jelent meg a szerda esti közlönyben. Ebből ugyanis az olvasható ki, hogy a kormány készen áll részt vállalni az Európai Uniós közös, 18 milliárd eurós értékű, Ukrajnának szánt pénzügyi támogatásában, de lehet, hogy egyedi módon teszi ezt meg Magyarország.

Tovább a cikkhez

Új programot indít az EBRD Ukrajna támogatására, az OTP érdekeltségei is beszálltak

Külföldi bankok, köztük OTP-érdekeltségek bevonásával nyújt hitelgaranciát kockázatmegosztás formájában Ukrajnának az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).

Tovább a cikkhez

Nincs ivóvíz Kijevben, sorra állnak le az atomerőművek, közeledik a téli hadviselés időszaka - Háborús híreink csütörtökön

Szerdai híreink:

Címlapkép: Diego Herrera Carcedo/Anadolu Agency via Getty Images

4iG_Irodahaz_Montevideo
forint
brusszel europai unio
STA_4224
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
orosz-kem-moszkva