FONTOS Itt a kamatdöntés – 100-ra gyorsít az MNB!
 
Előfizetői tartalom

Csúnya pofonba szaladtak bele a németek: kifogást kerestek, hamar helyreigazították őket

Portfolio
A német védelmi miniszter csütörtökön egyértelművé tette, hogy a Lengyelországnak felajánlott Patriot légvédelmi egységeket csak NATO-területen lehetséges felhasználni. Berlin ezzel szembeszállt Varsó azon kérésével, hogy a rendszert Nyugat-Ukrajna védelmére is használják. Nem sokkal később a NATO-főtitkár jelezte, Németország téves információkkal rendelkezik a NATO-eszközökről – írta meg a Reuters.

Ezek a Patriotok a NATO integrált légvédelmének részét képezik, ami azt jelenti, hogy a NATO területén való bevetésre szánják őket - mondta Christine Lambrecht német védelmi miniszter péntek reggel Berlinben. Hozzátette, Németország nem rendelkezik elégséges felhatalmazással arra, hogy nem NATO-tagállam részére átadja az eszközöket, ehhez NATO-egyeztetés lenne szükséges....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés