Előfizetői tartalom

Fordulat jöhet a háborúban: példátlan fegyverek kerülhetnek Ukrajnába

Portfolio
A Pentagon bejelentette, fontolóra veszi az amerikai Boeing javaslatát, hogy olcsó, kisméretű precíziós bombákkal lássa el Ukrajnát, amelyeket a bőségesen rendelkezésre álló rakétákra szerelnének fel. Ez a szállítás lehetővé tenné Kijev számára, hogy messze az orosz vonalak mögött is képes legyen csapást mérni - írta meg a Reuters.

A Reutersnek nyilatkozó források szerint az újfajta megközelítés két okra vezethető vissza: az Ukrajna által használt, többségében szovjet korabeli fegyverekhez szükséges lőszerkészletek az Egyesült Államokban és szövetségeseinél folyamatosan csökkennek, illetve Ukrajnának a háború elhúzódásával és egyre nagyobb szüksége van kifinomultabb fegyverekre. A Boeing javaslata...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés