Előfizetői tartalom

A szakértő állítja: Putyin sosem adja fel, de még a taktikai atomfegyverek sem állíthatják meg az ukrán hadsereget

Portfolio
Amikor Oroszország februárban megtámadta Ukrajnát, Vlagyimir Putyin orosz elnök belső köreiben vélhetően senki sem számított arra, hogy a háború néhány hónapnál tovább fog tartani. Most, hogy az időjárás ismét hidegre fordul, és visszatérnek a fagyos és sáros körülmények, amelyeket az orosz megszálló erők a konfliktus kezdetén tapasztaltak, Moszkva valószínűleg további hónapokig tartó harcokkal, katonai veszteségekkel és potenciális vereséggel néz szembe. Az orosz politikai elemzők szerint ez katasztrofális lenne Putyin és a Kreml számára, mint a CNBC-nek elmondták, Moszkvában egyre nagyobb az aggodalom a háború alakulása miatt.

Táttyána Sztanavaja, a Carnegie Endowment for International Peace nem rezidens tudósa, az R.Politik politikai elemző cég alapítója és vezetője a CNBC-nek azt nyilatkozta: "A háború kezdete óta először kezdik az emberek a legrosszabb forgatókönyvet is számításba venni, hogy Oroszország veszíthet, és nem látják és nem értik, hogyan tudna Oroszország úgy kijönni ebből...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái