Előfizetői tartalom

Ez várhat az iráni labdarúgókra a mai mérkőzés után

Portfolio
Az iráni labdarúgó válogatott szereplése az idei világbajnokságon nemcsak a pályán nyújtott teljesítménye miatt marad majd emlékezetes, hanem az országban zajló tüntetéseket támogató megmozdulások miatt is. Egy újabb lépés ebben a történetben, hogy egyes források szerint börtönbüntetéssel és kínzással fenyegették meg az iráni csapat családtagjait - írja a CNN.

Miután az iráni játékosok megtagadták, hogy elénekeljék a himnuszt a november 21-i, Anglia elleni nyitómérkőzésen, a CNN-nek nyilatkozó forrás szerint a játékosokat az iráni Forradalmi Gárda (IRGC) tagjaival való találkozóra hívták. A forrás szerint közölték velük, hogy családjukat "erőszak és kínzás" fenyegeti, ha nem éneklik el a nemzeti himnuszt, vagy ha csatlakoznak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés