Előfizetői tartalom

Merész húzásra készül a NATO: három európai országot mentenének meg az orosz medvétől

Portfolio
A NATO külügyminiszterei szerdán igyekeztek megnyugtatni az Oroszország érdekszférájába tartozó országokat, amelyek attól tartanak, hogy Moszkva destabilizálhatja kormányzati rendszerüket, ha nyugatbarát retorikát folytatnak. A legnagyobb aggodalmak az Oroszországtól függő energiaellátást érintik, amit Moszkva zsarolási potenciálként használhat – írta meg a Reuters.

A NATO külügyminiszteri találkozó második napján a nyugat-balkáni régió, különösen Bosznia, valamint két volt szovjet köztársaság, Moldova és Grúzia állt a középpontban, utóbbi két ország területén orosz katonák által ellenőrzött szakadár régiók is találhatóak. Az üzenet világos: minden NATO-szövetséges tisztában van azzal, hogy a fenevad a Nyugat-Balkán felett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés