Előfizetői tartalom

Valóra vált katasztrófa: az összeomlás után romokban Európa egyik legerősebb országának autógyártása

Portfolio
A szegény embert az ág is húzza, tartja a mondás, amely különösen igaz a legendás brit autógyártásra, amely az elmúlt években elképesztő vesszőfutáson megy keresztül. A Brexit, a koronavírusjárvány miatti szigorú intézkedések, a globális chiphiány, az ellátási láncokkal kapcsolatos problémák és az egekbe szökő energiaárak hatására a szemünk láttára vált valóra a katasztrófa a szigetországban, ahol az autógyártás évtizedek óta nem látott mélypontra zuhant. A legfrissebb autógyártási statisztikák pedig ismét megerősítették, borzasztóan nehezen megy a válságból történő kilábalás, érdemi javulásra csak 2023-ban számíthatunk.

A Brexit-népszavazás eredménye, az Európai Unióból való kilépés körüli számtalan bizonytalanság katasztrofális hatással volt a legendás brit autógyártásra az utóbbi években. A 2016-os gyártási csúcsot követően évről-évre egyre kevesebb autó készült a szigetországban, tervezett beruházások, új modellek bevezetései maradtak el és jelentős leépítéseket hajtottak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái