Előfizetői tartalom

Ezt csinálja egy művész, ha Irpinyben ragad az orosz bombázások közepette

Kerekes Miklós
Az Ukrajnában zajló háború borzalmait számos módon meg lehet közelíteni. Az adatok, a hírek, a fényképek és a videók a megközelítés egyfajta módját adják, azonban a művészet más megközelítéseket is fel tud ajánlani. Hogyan lehetne számokkal átadni azt a traumát, amit egy napokon át tartó bombázás okoz? Milyen jelentősége volt a Szovjetunió idején az ukrán ellenállás számára az 1956-os forradalomnak? Érhet-e bármi materiális többet mint a szabadság? Ezekre és hasonló kérdésekre keresi a választ az az ukrán művészek munkáit bemutató kiállítás, amely most Budapesten a Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban tekinthető meg december 7-ig.

A XV. kerületben található Csokonai Kulturális Központban került sor november 28-án a „STAND WITH UKRAINE. Egy háború borzalmai” című kiállítás megnyitójára. A kiállításon három ukrán művész – Osztap Kovalcsuk, Volodimir Kozjuk és Volodimir Sztaszenko – alkotásai tekinthetőek meg. Az eseményre az ANNO 26 Összművészeti Hónap keretében került sor, amelynek a mottója...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái