Előfizetői tartalom

Németország kiverte a biztosítékot Moszkvánál, bosszúból előhúzták a Hitler-kártyát

Portfolio
|
MTI
A német parlament szerdán népirtásnak nyilvánította az 1932–1933-as, több millió ember halálát okozót ukrajnai éhínséget, a holodomort. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök köszönetet mondott, az orosz külügyminisztérium viszont elítélte a döntést, és a náci Németország második világháborúban elkövetett bűntetteire mutogatott vissza.

A nagy éhínség az erőszakos kollektivizáció és a termények állami rekvirálása miatt tört ki, tehát mindenképpen a moszkvai vezetés szándékos tetteinek eredménye. Arról azonban vita van a történészek között, hogy Joszif Sztálin szovjet diktátor célja valóban az ukrán nép megtizedelése volt-e. Ukrajnában már régóta népirtásnak ismerik el a holodomort, ahogy több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés