Előfizetői tartalom

Újabb hatalmas botrány robbant ki a brit királyi udvarban

MTI
|
Portfolio
Rasszista botrányba keveredett és szerdán lemondott II. Erzsébet királynő legrégebben szolgáló egykori udvarhölgye, Lady Susan Hussey, aki a néhai brit uralkodó szeptemberi halála óta is a királyi család szolgálatában állt, és nem mellesleg Vilmos herceg keresztanyja. Hussey a származásáról faggatta az egyik jótékonysági szervezet képviselőt, Ngozi Fulanit, aki az "intézményes rasszizmus" megnyilvánulásának nevezte a vele történteket. Fulani csütörtökön hozzátette: az incidens a "bántalmatás egy formája" volt.

Az udvar szerda este jelentette be, hogy a 86 esztendős Lady Susan Hussey több mint hatvan év szolgálat után távozik a Buckingham-palotából. A közlemény szerint Lady Hussey - Vilmos trónörökös keresztanyja - töredelmesen bocsánatot kért viselkedéséért, amely miatt a botrány kipattant. Az ügy közvetlen előzményeként a volt udvarhölgy - aki 1960-ban lépett II. Erzsébet királynő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés