Előfizetői tartalom

Bajba kerülnek az ukránok? - Fordulat jöhet a lőszerbotrányban

Portfolio
Jelentősen nőtt a nyomás Christine Lambrecht (SPD) német védelmi miniszteren csütörtökön, miután két kormánykoalíciós partnere - köztük a pénzügyminiszter - bírálta őt a lőszerbeszerzéssel kapcsolatos mulasztások miatt és elutasították az általa kért anyagi támogatást. A Németországban kirobbant fegyver- és felszereléshiánnyal kapcsolatos viták a múlt héten kezdődtek a Panzerhaubitze 2000-esek alkatrészhiányával, és azóta lavinaszerűen érkeznek az újabb és újabb kritikák a német hadsereg akuttá váló hiányosságaival kapcsolatban.

A Politico értesülései szerint a kritikus hiányosságok orvoslására utolsó pillanatban tett kísérletként a szociáldemokrata Lambrecht kedden levélben fordult a német szabaddemokratákhoz tartozó Christian Lindner pénzügyminiszterhez, amelyben kérte, hogy "azonnal biztosítson jelentős mennyiségű költségvetési forrást" az új lőszerek beszerzésére. A nehéz helyzetbe került...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái