Előfizetői tartalom

Még a Holdról is látszik: csúnya pofonba szaladt bele a brit miniszterelnök

MTI
Súlyos vereséget szenvedett a kormányzó brit Konzervatív Párt egy időközi parlamenti választáson, amely az első ilyen megmérettetés volt Rishi Sunak miniszterelnök kormányának hivatalba lépése óta. A Munkáspárt jelöltje a voksok 61,2 százalékát szerezte meg, ezzel a brit politikatörténetben szinte példátlan mértékben növelte két egymást követő választás között pártja előnyét.

A választást az északnyugat-angliai Chester választókörzetében tartották. A körzetet eddig is a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt képviselte a londoni alsóházban, de az eddigi képviselő, Christian Matheson lemondott, miután a parlamenti magatartási normák betartására ügyelő törvényhozási hatóság javasolta felfüggesztését szexuális visszaélések vádja miatt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés