Előfizetői tartalom

Ezt kell enni a memória megmentéséhez

Portfolio
A flavonolok képesek lassítani a memória hanyatlását egy friss kutatás szerint - írja az Infostart. A zöldségekben, gyümölcsökben, teában és kávéban megtalálható flavonolok fogyasztása számszerűsíthető eredményt ad: akik a legtöbbet fogyasztják ezekből, azoknál 0,4 egységgel lassabban következett be memóriaromlás, mint azoknál, akik a vizsgált csoportban a legkevesebb flavonolt fogyasztották.

Izgalmas, hogy a tanulmányunk azt mutatja, egyes étrendi döntések lassabb kognitív hanyatláshoz vezethetnek – mondta a tanulmány szerzője, Thomas Holland, a chicagói Rush University Medical Center belgyógyászati tanszékének oktatója a kutatás kapcsán, mely a Neurology szaklapban jelent meg. A kutatás eredménye szerint zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával, valamint teázással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés