Előfizetői tartalom

A darabokban zajló harmadik világháború totális harmadik világháborúvá vált Ferenc pápa szerint

MTI
A háborúval mindenki veszít, még azok is, akik győztesnek képzelik magukat, vagy közömbösen ki akarnak belőle maradni Ferenc pápa szerint, akinek békefelhívását, melyet az ukrajnai háborúnak szentelt könyv előszavaként írt, a Corriere della Sera olasz napilap közölte hétfőn. Ferenc pápa úgy fogalmazott, hogy a darabokban zajló harmadik világháború a szemünk előtt drámaian totális harmadik világháborúvá vált.

Még hány tragédiával kell szembesülnünk mielőtt mindazok, akik részt vesznek a háborúkban, megértik, hogy ez az út kizárólag a halálba vezet, még ha néhányakat azzal is ámít, hogy győztesek? - teszi fel a kérdést a pápa. Váljék világossá: a háborúval mindannyian vereséget szenvedünk. Azok is, akik nem vettek részt benne, és gyáva közönnyel tekintettek erre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés