Előfizetői tartalom

Egyszerre 262 embert ítéltek börtönbüntetésre

MTI
Kettőtől három évig terjedő letöltendő börtöntüntetésre ítélt egy csádi bíróság 262 embert, akiket egy októberi tüntetésen vettek őrizetbe, a szükségállapotot feloldották. A sivatag közepén lévő börtönben tömeges tárgyalást tartottak független újságírók és ügyvédek távollétében. 401 ember állt a bíróság elé, többségükben fiatal tüntetők, 80 másik vádlottat egytől két évig terjedő feltételes elzárással sújtottak, míg 59 embert felmentettek - mondta hétfőn újságíróknak Moussa Wade Djibrine köztársasági ügyész.

A per négy napig tartott és pénteken ért véget, és csak az állami televízió munkatársait engedték be. Az ügyész három nappal később, N'Djanemába érkezve hozta nyilvánosságra az ítéletet. 2022. október 20-án mintegy ötvenen haltak meg, többségükben fiatal tüntetők, amikor a rendvédelmi erők tüzet nyitottak a legkisebb gyülekezési kísérletre is. A fiatalok az ellenzék...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái