Előfizetői tartalom

Nagy hatótávolságú csodafegyvert fejleszthettek az ukránok - Veszélyben az orosz hátország?

Portfolio
Vasárnap éjjelről hétfő reggelre virradóan két, az ukrán határról több mint négyszáz kilométerre fekvő orosz légibázison is robbanások történtek, melyekben több orosz stratégiai bombázó is megrongálódott. Míg Kijev csak sejtelmesen egy „új fegyver” bevetéséről beszélt, addig a nyugati szakértők megpróbáltak rájönni arra, hogy pontosan hogyan is érhették el a ukránok a mélyen a frontvonal mögött fekvő bázisokat, és úgy tűnik, van egy egész jó tippjük.

A Rjazani és az Engels 2-es légibázison bekövetkezett robbanásokat Kijev magára vállalta, azt azonban nem lehetett tudni, hogy pontosan milyen fegyvert vetettek be, tekintettel arra, hogy a nyugati államok nem szállítottak olyan eszközöket Ukrajnába, amelyek elérhették volna a határtól több száz kilométerre fekvő légitámaszpontokat, sőt, az Egyesült Államok azt is kijelentette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés