Előfizetői tartalom

Itt a nagy brit-amerikai energiamegállapodás

MTI
Átfogó együttműködési programot indított az energiaellátás biztosítására a brit és az amerikai kormány. A kezdeményezést, amelynek keretében az Egyesült Államok már jövőre jelentősen megemelt mennyiségű cseppfolyósított földgázt (LNG) szállít Nagy-Britanniának, Rishi Sunak brit miniszterelnök és Joe Biden amerikai elnök jelentette be szerdai közös nyilatkozatában.

A Downing Street ismertetése szerint a brit-amerikai energiabiztonsági partnerségnek nevezett együttműködési keretrendszer fő célkitűzései közé tartozik az orosz energiahordozó-exporttal szembeni globális függés csökkentése, az energiapiacok stabilizálása, valamint az energiahatékonyság, a nukleáris és a megújuló energiaforrások területén folyó együttműködés erősítése....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés