Előfizetői tartalom

Példa nélküli: hosszú börtönbüntetésre ítélték az új Evitát

MTI
Hat év börtönre ítélték és életre szólóan eltiltották közhivatal viselésétől kedden a sikkasztással vádolt Cristina Fernández de Kirchner argentin alelnököt. A politikusra korábban sokszor hivatkoztak "új Evitaként", utalva Eva Perónra, aki Juan Domingo Peron feleségeként nagy szerepet töltött be az ország politikai életében. Ez az első eset Argentínában, hogy hivatalban lévő alelnököt ítéltek el bűncselekmény elkövetése miatt.

Az illetékes argentin szövetségi bíróság első fokú ítélete még nem jogerős, az ellen még fellebbezés nyújtható be. Jogerős ítélet meghozataláig még évek telhetnek el. A 69 éves politikus ráadásul kormányzati megbízatásából eredően büntetőjogi mentességet élvez, így szabadlábon maradhat. Ez az első eset Argentínában, hogy hivatalban lévő alelnököt ítéltek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés