Előfizetői tartalom

Vallott az Egyesült Államok az orosz légibázisok elleni ukrán támadásról

Portfolio
Megszólalt a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője, aki kijelentette, az Egyesült Államok világossá tette Ukrajnának, hogy aggódik az Oroszországgal folytatott háború eszkalálódása miatt. Hozzátette Washington kihangsúlyozta azt is, hogy tiszteletben tartja az ukrán szuverenitást, beleértve az általa szállított fegyverek felhasználásáról szóló döntéseket is – írta meg a Reuters.

Következetesek voltunk az eszkalációval kapcsolatos aggodalmainkkal kapcsolatban. Nem bátorítottuk őket erre - mondta John Kirby szerdán újságíróknak, miután a jelek szerint ukrán dróncsapások értek két légibázist mélyen Oroszország belsejében. Ha mi adunk nekik egy fegyverrendszert, az az övék. Hogy hol használják, hogyan használják, mennyi lőszert használnak a rendszer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés