Előfizetői tartalom

Meglepő feltételezés: Kína egyszerűen megakaszthatná a nyugati fegyvergyártást Ukrajnának

Portfolio
A korábban kiszivárgott feltételezések szerint a Bundeswehr (német fegyveres erők) lőszerkészletei egy háború esetén alig néhány óráig, vagy napig lennének elegendőek. A lőszergyártáshoz szükséges lőpor egyik fontos nyersanyaga egyre inkább fogyatkozik az országban, és a mostani feltételezések szerint ennek politikai okai is lehetnek – írta meg az Eurasian Times.

Bár Németország lőszerkészletei titkosak, a parlamenti felszólalások és nyilatkozatok mind abba az irányba mutatnak, hogy kritikusan alacsony szinten áll a töltöttségük. Az ukrajnai orosz invázió és a NATO-kötelezettségek fényében most új lőszereket kellene beszereznie az országnak, de a tervezett termelésbővítés üteme nagyban függ attól, hogy Kína is részt vesz-e...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés