Előfizetői tartalom

A Kreml segítségével lett volna az új Német Császárság vezetője egy fanatikus herceg

Portfolio
XIII. Henrik: a herceg, akit azzal gyanúsítanak, hogy puccsal akar német császár lenni - írták a lapok a németországi puccskísérlet felszámolása során letartóztatott Heinrich Reuss, vagyis XIII. Reuss Henrik hercegről, aki az egyik utolsó leszármazottja annak a dinasztiának, amely egykor Kelet-Németországot uralta. A herceg állítólag a demokratikus rend megdöntésére irányuló erőszakos puccsal akart az ország új vezetője lenni. Az arisztokrata származású fanatikus terve megegyezik a hírhedt Reichsbürger mozgalommal, végrehajtásához pedig állítólag még a Kremltől is segítséget kért.

Puccsista herceg A 71 éves XIII. Reuss Henrik egyike volt a Németországban puccsot tervező szélsőjobboldali csoport 25 tagjának és támogatójának, akiket a hatóságok szerint szerdán kora reggel tartóztattak le országos razziák során. A Reuters beszámolója szerint az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Heinrich Reuss évek óta nyilvánosan azt az elméletet képviseli, hogy monarchiák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés