Előfizetői tartalom

A Kreml segítségével lett volna az új Német Császárság vezetője egy fanatikus herceg

Portfolio
XIII. Henrik: a herceg, akit azzal gyanúsítanak, hogy puccsal akar német császár lenni - írták a lapok a németországi puccskísérlet felszámolása során letartóztatott Heinrich Reuss, vagyis XIII. Reuss Henrik hercegről, aki az egyik utolsó leszármazottja annak a dinasztiának, amely egykor Kelet-Németországot uralta. A herceg állítólag a demokratikus rend megdöntésére irányuló erőszakos puccsal akart az ország új vezetője lenni. Az arisztokrata származású fanatikus terve megegyezik a hírhedt Reichsbürger mozgalommal, végrehajtásához pedig állítólag még a Kremltől is segítséget kért.

Puccsista herceg A 71 éves XIII. Reuss Henrik egyike volt a Németországban puccsot tervező szélsőjobboldali csoport 25 tagjának és támogatójának, akiket a hatóságok szerint szerdán kora reggel tartóztattak le országos razziák során. A Reuters beszámolója szerint az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Heinrich Reuss évek óta nyilvánosan azt az elméletet képviseli, hogy monarchiák...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái