Előfizetői tartalom

Heves harcok a Donbaszban, az oroszok a teljes frontvonalat lövik – Háborús híreink pénteken

Portfolio
Az orosz haderő jelentős erőforrások felhasználása mellett összpontosít Bahmut városra. Pavlo Kirilenko Donyeck megyei ukrán kormányzó szerint az oroszok az egész frontvonalat lövik. Mind orosz, mind ukrán oldalon súlyosak a veszteségek a térségben: az ukrán erők egyes alakulatai 70% körüli veszteségeket szenvedhettek. Olekszij Aresztovics ukrán elnöki főtanácsadó szerint az oroszok fokozták erőfeszítéseiket Donyeckben és Luhanszkban. Az orosz csapatok megpróbáltak előrenyomulni Liman közelében is, amelyet az ukrán erők novemberben visszafoglaltak. Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön kijelentette: az orosz haderő azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen.

2022. december 09. 22:04 Megosztás HIMARS rakétákat és több százmillió dollár értékű katonai csomagot kap Ukrajna Amerikától Joe Biden amerikai elnök pénteken újabb 275 millió dolláros katonai segélyt engedélyezett Ukrajnának, amellyel új lehetőséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés