Előfizetői tartalom

Ritka felvételeken tárul föl a világ legelzártabb országa – Ilyen Észak-Korea valódi arca

Észak-Koreába a koronavírus-járvány előtt korlátozott számban és nagyon szigorú körülmények között mehettek be turisták, 2020-ban azonban teljesen bezárkózott a világ legelzártabb országa, és legkorábban 2024-ben nyithatja meg kapuit a külföldi látogatók előtt. Addig is, aki szeretné látni, hogyan néz ki belülről az ország, marad a 2020-ig készült felvételek nézegetése. Cikkünkben olyan, a legnagyobb közösségi videómegosztón elérhető képsorokat gyűjtöttünk össze, amelyeket a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságban járt turisták rögzítettek. Olyan amatőr és általában narráció nélküli felvételeket válogattunk ki, amelyek hosszú snittekben mutatják be az észak-koreai vidéket és városokat, többek között a 3,2 milliós fővárost, Phenjant.

Időutazás Aki Észak-Koreában járt turisták amatőr filmfelvételeit nézi, kvázi időutazásban vehet részt. A videókat megtekintve mintha nem is a XXI. század húszas éveiben, hanem valamikor a XX. század közepén járnánk. Az országutakon személyautókat alig látni, a városokban is inkább csak gyalogosakat, bicikliseket, tömegközlekedési eszközöket és taxikat, és bár vannak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés