Előfizetői tartalom

Ritka felvételeken tárul föl a világ legelzártabb országa – Ilyen Észak-Korea valódi arca

Kiss Csaba
Észak-Koreába a koronavírus-járvány előtt korlátozott számban és nagyon szigorú körülmények között mehettek be turisták, 2020-ban azonban teljesen bezárkózott a világ legelzártabb országa, és legkorábban 2024-ben nyithatja meg kapuit a külföldi látogatók előtt. Addig is, aki szeretné látni, hogyan néz ki belülről az ország, marad a 2020-ig készült felvételek nézegetése. Cikkünkben olyan, a legnagyobb közösségi videómegosztón elérhető képsorokat gyűjtöttünk össze, amelyeket a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságban járt turisták rögzítettek. Olyan amatőr és általában narráció nélküli felvételeket válogattunk ki, amelyek hosszú snittekben mutatják be az észak-koreai vidéket és városokat, többek között a 3,2 milliós fővárost, Phenjant.

Időutazás Aki Észak-Koreában járt turisták amatőr filmfelvételeit nézi, kvázi időutazásban vehet részt. A videókat megtekintve mintha nem is a XXI. század húszas éveiben, hanem valamikor a XX. század közepén járnánk. Az országutakon személyautókat alig látni, a városokban is inkább csak gyalogosakat, bicikliseket, tömegközlekedési eszközöket és taxikat, és bár vannak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái