Előfizetői tartalom

Putyin barátja volt, most Ukrajna támogatása mellett állt ki egy vezető

MTI
Milos Zeman azt szeretné, ha Csehország továbbra is folytatná a segítségnyújtást az orosz agresszió sújtotta Ukrajnának. A Radiozurnál közszolgálati hírrádióban vasárnap este közvetített interjúban a cseh államfő úgy vélte: a biztonsági érdekeket ebben az esetben a gazdasági érdekek elé kell helyezni. Zeman, aki korábban személyesen is nagyon jó viszonyt ápolt Vlagyimir Putyinnal, kijelentette: az Ukrajna elleni agresszió ellentétes az Orosz Föderáció érdekeivel.

A cseh államfő úgy vélte: vannak helyzetek, amikor a gazdasági érdekeknek a biztonsági érdekek mögé kell szorulniuk. Pontosan ilyen az ukrajnai helyzet. Nemcsak Ukrajna van veszélyben, hanem a Cseh Köztársaság biztonsága is veszélyben van. Éppen ilyen megfontolásból az első pillanattól kezdve támogatom a segítségnyújtást Ukrajnának - jelentette ki Milos Zeman. Ezt nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés