Előfizetői tartalom

Rohamosan terjed a csecsemőket és kisgyerekeket támadó veszélyes vírus

Portfolio
Főként csecsemőket és kisgyerekeket támad meg súlyosan az a légúti vírus, amely rohamosan terjed Európa több országában. A német kórházakban szükségállapotot hirdettek, a helyzet drámai: a 110 működő gyermekklinikából 43-ban nincs már szabad hely a normál osztályokon, az intenzív részlegek ágyainak mintegy 40 százalékára pedig szakképzett munkaerő-hiányában nem tudnak felvenni betegeket – számolt be a Deutsche Welle riportja alapján a hvg.hu. A Covid után Magyarországon is megugrott az RSV-vírusos gyerekek száma, de ilyen szintű járványról egyelőre nincs szó – tették hozzá.

Veszélyben a csecsemők és a kisgyerekek A decemberi hetekben tombolnak a megfázásos vírusok Németországban. Az országos egészségügyi intézet, a Robert Koch-Institut adatai szerint jelenleg majdnem minden tizedik Németországban élő szenved valamilyen légzőszervi betegségben: ez kilencmillió embert jelent. A vírusok leggyorsabban az öt és tizennégy év közöttiek körében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés