Előfizetői tartalom

Váratlan problémába ütközött Oroszország a szankciók miatt

Portfolio
A téli szezon kezdetével tovább súlyosbodik az orosz szállítmányozás helyzete. A Moszkva elleni európai szankciók közepette ugyanis Oroszország igyekezett növelni az Ázsiába irányuló eladásait. A növekvő kereslettel azonban nem volt képes lépést tartani a vasúti logisztika, ami a csomópontokon kialakuló forgalmi fennakadásokhoz és visszaeső exporthoz vezetett – írta meg a Reuters.

Az Európai Unió Oroszország ukrajnai inváziója miatt bevezetett szankciók részeként augusztus 10-től embargót hirdetett többek között az orosz szénimportra is. Vlagyimir Putyin orosz elnök ezzel párhuzamosan sürgette a hazai vállalkozásokat, hogy fűzzék szorosabbra kapcsolataikat Ázsiával és Latin-Amerikával. Idén nagyszabású logisztikai fordulat történt kelet felé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés