Előfizetői tartalom

Embertelen taktikával törné meg Putyin Ukrajnát, Zelenszkij fontos tárgyalásokon van túl - Háborús híreink hétfőn

Portfolio
Ukrajnában mostanra nemcsak az áramtermeléssel van probléma, hanem az áram fogyasztókhoz történő eljuttatásával is, mivel Oroszország október 10-étől rendszeresen rakétákkal és drónokkal támadja az ukrán energetikai infrastruktúrát. A taktikával Moszkva célja az lehet, hogy – főleg a téli hideg beálltával – a lakosság szenvedésének növelésével kényszerítse rá az ukrán vezetést a harcok feladására, vagy legalábbis engedményekre Oroszország javára. Az elmúlt hetekben a legtöbb harc Ukrajna keleti részén zajlott, különösen a donyecki területen található Bahmut körül. Szombat este azonban Olekszij Arestovics, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója jelezte, hogy Melitopol lehet az ukrán erők fő célpontja. Zelenszkij vasárnap három fontos diplomáciai tárgyalást is lebonyolított, Ukrajna elnöke Joe Biden amerikai elnökkel, Recep Tayyip Erdoğan török elnökkel és Emmanuel Macron francia elnökkel is beszélt. Cikkünk folyamatosan frissül.

2022. december 13. 06:18 Megosztás Új percről percre közvetítésünk Keddi közvetítésünk itt olvasható: Kapcsolódó cikkünk 2022. 12. 13. Súlyos harcok a Donbaszban, saját rakétáikkal lövik az ukránokat – Háborús híreink kedden ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés