Előfizetői tartalom

Megjött a Kreml válasza Zelenszkij béketervére

Portfolio
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfő este a G7-országok országcsoport vezetőihez intézett videóbeszédében béketervet javasolt a háború lezárására, és felszólította az oroszokat, hogy ennek végrehajtása érdekében vonuljanak ki Ukrajna nemzetközileg elismert területéről. Keddi válaszában Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő azt mondta, Zelenszkij nem veszi tekintetbe az „új területi realitásokat”, vagyis négy ukrán megye Oroszországhoz csatolását – írja a The Guardian.

Peszkov szerint Herszon, Zaporizzsja, Donyeck és Luhanszk megyék már Oroszország részei, miután szeptember végén annektálták őket. Moszkva szeptember végén nemzetközileg el nem ismert „népszavazásokat” tartott a négy ukrán megyében, melyeket ezután az orosz jog szerint, de a nemzetközi jog szerint törvénytelenül Oroszországhoz csatolták. A négy megye egyikét sem birtokolja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés