Előfizetői tartalom

Amerika kész segíteni a Koszovó és Szerbia közti nézeteltérések rendezésében

MTI
Washington tudomásul vette és megértette Szerbia álláspontját a Koszovóval fennálló vitában, és készen áll további erőfeszítéseket tenni annak érdekében, hogy megoldás szülessen rá - közölte Gabriel Escobar, az Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottja szerdán Belgrádban az Ivica Dacic szerb külügyminiszterrel tartott találkozó során.

A belgrádi külügyi közlemény szerint a szerb diplomácia vezetője felhívta a washingtoni megbízott figyelmét arra, hogy Pristina kilenc év alatt sem teljesítette azokat a vállalásokat, amelyek a brüsszeli megállapodásban szerepelnek, különös tekintettel a koszovói szerb önkormányzatok közösségének a megalakítására. Gabriel Escobar a szerb miniszterelnökkel is találkozott....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés