Előfizetői tartalom

Ravasz csapdát állítottak az oroszok az ukránoknak, de véletlenül a saját drónjuk sétált bele

Portfolio
Sikeresen felrobbantott az orosz haderő pár napja egy Sz-300PSz légvédelmi rendszerhez tartozó radart egy Lancet kamikaze drónnal. Nagyon úgy néz ki, hogy annak ellenére, hogy a radarrendszer eredetileg egy ukrán légvédelmi rakétarendszerhez tartozott, nem az ukránok kezelték és helyezték ki a célterületre, hanem az orosz haderő, akik csapdát akartak állítani az ukránoknak.

A Ukraine Weapons Tracker nevű OSINT-elemző Twitter-oldal rendszeresen oszt meg sztorikat az orosz-ukrán háború fegyverrendszereiről - a Lancet-drón és az Sz-300PSz történetét is ők rakták ki. Herszon felszabadítása közben az ukrán haderő két kilőtt 5N63Sz radarrrendszert talált a térségben, ami azért érdekes, mert ezeket a radarokat az ukrán fegyveres használják saját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés