Előfizetői tartalom

Nagyon nagy kockázatra figyelmeztet a Putyin által kiszemelt ország kémfőnöke: jövőre jöhet az offenzíva

Portfolio
Moldova kémfőnöke hétfőn arra figyelmeztetett, hogy "nagyon nagy" a kockázata annak, hogy jövőre újabb orosz offenzíva indul, országa keleti része felé. Kijelentette, hogy Moszkva továbbra is arra törekszik, hogy biztosítsa az Ukrajnán keresztül vezető szárazföldi folyosót a szakadár moldovai Dnyeszteren túli terület, Transznisztria felé. Alexandru Musteaţă szerint nem az a kérdés, hogy az Oroszország újabb offenzívát indít-e a Moldova területe ellen, hanem az, hogy mikor - számolt be a Reuters.

Alexandru Musteaţă, a moldovai Információs és Biztonsági Szolgálat vezetőjének megjegyzései a közelmúltban Ukrajnából érkező üzeneteket tükrözik, ahol a hadsereg vezető tábornokai az elmúlt napokban egy új, jövő év elején esedékes orosz offenzíva veszélyére figyelmeztettek. A kérdés nem az, hogy az Oroszországi Föderáció újabb offenzívát hajt-e végre Moldova...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés