Előfizetői tartalom

Oroszország bekebelezi Fehéroroszországot? Megszólalt Putyin és Lukasenka

MTI
|
Portfolio
Oroszország és Fehéroroszország kész tárgyalni a többi állammal, közöttük az európaiakkal is - jelentette ki Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal folytatott hétfői minszki tárgyalása kezdetén. Putyin 2019 óta először látogatott Minszkbe; a találkozón mind a Kreml ura, mind pedig Lukasenka igyekezett elvetni az elképzelést, miszerint Oroszország bekebelezné Fehéroroszországot.

A fehérorosz elnök ugyanakkor felszólította a Nyugatot, hogy "hallgasson a józan észre", és térjen vissza a biztonságról folytatott konstruktív párbeszédhez. Vlagyimir Putyin hétfőn utazott Fehéroroszországba, amely közvetlenül nem vesz részt az ukrajnai háborúban, de lehetővé tette, hogy Moszkva a területéről indítson támadást a február 24-én kezdődött invázió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés