Előfizetői tartalom

Kitört a citromfelvásárlási láz: pár nap alatt duplázódtak az árak Kínában, de mi áll a háttérben?

Portfolio
Nagyot fordult a világ a kínai citromtermesztőkkel, akik az ország vezetésének zéró-Covid politikája miatt sokáig képtelenek voltak értékesíteni készleteiket a visszaeső kereslet miatt – írja a Bloomberg anyagában. A korlátozások feloldását követően viszont a koronavírusfertőzések emelkedő száma miatt sokan a természetesen immunerősítés és védekezés felé fordultak, így hirtelen drasztikusan megugrott a kereslet a C-vitaminban gazdag citrom iránt is, amelynek ára duplázódott pár nap alatt Kínában.

A piac hatalmas lázban ég – kezdi beszámolóját egy Wen nevű gazda, aki csak a vezetéknevét árulta el a Bloombergnek, amikor telefonon megkeresték. Wen mintegy 53 hektár termeszt citromot a dél-nyugati Szecsuan tartomány egyik megyéjében, amely a kínai citromtermesztés 70%-át adja. Elmondása szerint az elmúlt héten napi 20-30 tonnára ugrottak az eladásai a korábbi 5-6 tonnáról....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés