Előfizetői tartalom

Kielemezték az Ukrajnában bevetett cirkálórakéták maradványait, meglepő felfedezésre jutottak

Portfolio
Az orosz hadsereg szeptember óta szisztematikusan újabb és újabb csapásokat mér az ukrán infrastruktúrára cirkálórakétái és drónjai segítségével. Bár a nyugati és ukrán hírszerzés többször is kijelentette, az utolsó lőszereiket használják fel az orosz csapatok, ettől függetlenül még mindig jut elegendő Ukrajna bombázására. A most közzétett elemzésben pedig megpróbáltak utánajárni, mi lehet ennek az oka.

A kutatás során 16, Ukrajna területén becsapódott, levegőből indítható H-101-es cirkálórakéta maradványait elemezték ki. A megállapítások aláhúzzák, hogy bár a nyugati exportellenőrzés jelentős kihívást jelent az orosz védelmi iparnak, korai még teljes győzelmet hirdetni felette. Annak ellenére ugyanis, hogy Moszkva erőfeszítéseket tett védelmi ipara önállóságának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés