Előfizetői tartalom

Bombaciklon tombol Amerikában, brutális következményekre készülnek

MTI
Az Egyesült Államokban több mint 2100 repülőjáratot töröltek csütörtökön a rendkívüli téli időjárás miatt a karácsonyi utazási csúcsidőszak kezdetén, a viharok nagy területen áramkimaradásokat okoznak, a hatóságok az életet veszélyeztető hidegre hívták fel a lakosság figyelmét. A nemzeti meteorológiai szolgálat úgynevezett "bomba-ciklonra" adott ki figyelmeztetést, ami azt jelenti, hogy a hőmérséklet rendkívül gyorsan zuhan, viharos körülmények között. A rendkívüli időjárásra Joe Biden elnök is kitért karácsony előtti sajtótájékoztatóján, amikor arra figyelmeztette honfitársait, hogy nem "a gyerekkorunkra emlékeztető" havas napok jönnek, hanem ez egy "komoly dolog lesz".

Csütörtökön 2156 repülőjáratot kellett törölni országszerte, péntekre pedig már előzetesen közölték, hogy 1576 járat nem tud elindulni. Leginkább Chicago és Denver repülőtere érintett. A nemzeti meteorológiai szolgálat úgynevezett "bomba-ciklonra" adott ki figyelmeztetést, ami azt jelenti, hogy a hőmérséklet rendkívül gyorsan zuhan, viharos körülmények között. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés