Előfizetői tartalom

Kongatják a vészharangot: a koronavírus rémálom változata letarolja Amerikát

Portfolio
A koronavírus omikron variánsának XBB alváltozata, amelyet egyes jelentések „rémálom” változatnak is neveztek, várhatóan a Covid-19-es megbetegedések 18,3% százalékáért lesz felelős az Egyesült Államokban, szemben az előző heti 11,2 százalékos értékkel - közölte az amerikai járványellenőrzési és megelőzési központ (CDC) a Reuters beszámolója szerint.

Az XBB alváltozat Ázsia egyes részein, köztük Szingapúrban is hozzájárult a betegszámok erőteljes emelkedéséhez. Ebben az is szerepet játszik, hogy egyes szakértők szerint ez az alváltozat fertőzőképesebb, ugyanakkor azt is hozzáteszik, kevésbé súlyos lefolyású betegséget eredményez. A CDC szerint a december 24-én véget érő héten várhatóan ez az alváltozat lesz már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés