Előfizetői tartalom

Hidat felrobbantva akartak elrabolni egy amerikai kormányzót, most elrettentő példát statuáltak a kitervelővel

MTI
Egy amerikai szövetségi bíróság 16 év börtönbüntetést szabott ki a Michigan állam kormányzójának elrablását kitervelő radikális csoport egyik vezetőjére, Adam Foxra, a bűnügyben eddig ez a legsúlyosabb ítélet. A Michigan állambeli Grand Rapidsban ülésező törvényszék bírója az ítélet indoklásában az elrettentő hatással érvelt és azzal, hogy a közvélemény megértse, milyen ára van egy ilyen jellegű bűnnek.  

Tavalyelőtt, az elnökválasztást megelőző időszakban a kormányellenes szervezkedésben részt vevő csoport tagjai Michigan állam kormányzója, Gretchen Whitmer elrablását készítették elő, pontos terveket kidolgozva a bűncselekmény végrehajtásához. A vádirat szerint a kormányzót nyaralójából akarták elhurcolni, egy környékbeli hidat felrobbantva, és akár rendőrökkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés