Előfizetői tartalom

Érkezhetnek a szupermodern páncélosok Ukrajnába? - Komoly politikus emelte fel a hangját az ügyben

Portfolio
Olaf Scholz kancellár többször is hangsúlyozta, hogy Németország nem léphet fel egyedüliként Ukrajna harckocsival való felfegyverzése területén. Ezzel szemben Friedrich Merz, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetője úgy gondolja a modern nyugati fegyverek szállítása lerövidítené a háborút, ezért ennek érdekében nyomást gyakorol a német kancellárra – írta meg a Welt.

Friedrich Merz, a CDU elnöke saját bevallása szerint továbbra is ragaszkodik a modern Leopard 2-es harckocsik Ukrajnába szállításához. Véleménye szerint a modern nyugati fegyverek lerövidítenék a háborút. Ukrajna gyalogsági harcjárművekkel és harckocsikkal való támogatása nem hosszabbítaná meg ezt a háborút, hanem lerövidítené. Németországnak és más európai országoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés