Előfizetői tartalom

Kényes dokumentumok kerületek nyilvánosságra, gyanúba keveredett Trump

MTI
|
Portfolio
Nyilvánossá tette Donald Trump volt elnök adóbevallásait az amerikai képviselőház költségvetési bizottsága pénteken, amit több évi politikai és jogi vita nyomán, a volt elnök tiltakozása ellenére ért el a demokrata vezetésű testület. Trump korábbi állításaival ellentétben, még hivatali ideje alatt is bankszámlával rendelkezett Kínában, és a demokraták ezért azzal vádolják a bukott republikánus elnököt, hogy üzleteket bonyolított le az Egyesült Államokkal rivalizáló országban.

A bizottság Donald Trump 2015 és 2020 közötti adópapírjait, több ezer oldalnyi iratot tett elérhetővé a nyilvánosság számára. Ezekből többek között kiderül, hogy Donald Trump az érintett években mennyi adót fizetett, milyen adókedvezményeket vett igénybe, és milyen módon csökkentette adóalapját. Többi között az is nyomon követhető, hogy külföldi bankszámlával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés