Előfizetői tartalom

Figyelmeztet a vírusszakértő: tanulnunk kell a hibáinkból - Hamarosan kiderülhet, mi folyik Kínában?

Portfolio
Az Egészségügyi Világszervezetnek tanácsot adó vezető tudósok azt mondták, hogy egy keddi kulcsfontosságú találkozón "reálisabb képet" szeretnének kapni Kína vezető szakértőitől a koronavírus-helyzetről, mivel egyre nagyobb az aggodalom a vírus gyors terjedése miatt. Eközben egy dél-afrikai tudós, Tulio de Oliveira elítélte a Kínával szemben bevezetett utazási korlátozásokat. De Oliveira szerint tanulni kell a hibákból, és nem szabad utazási korlátozásokkal diszkriminálni országokat - számolt be a Reuters.

A WHO meghívta a kínai tudósokat a vírusfejlődéssel foglalkozó technikai tanácsadó csoportjának keddi virtuális zárt ülésére, hogy ismertessék az országban keringő változatokra vonatkozó adatokat. A találkozó nem nyitott a nyilvánosság és a média számára. Kína 2022 decemberében feloldotta a "zéró-Covid" intézkedéseket. A koronavírus-fertőzések száma mostanra ugrásszerűen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés