Előfizetői tartalom

Már a Kínából érkező repülőgépek szennyvizét is elemezni kell egy uniós országban

Portfolio
Belgium fokozza a riasztási szintet a Kínában újra előforduló koronavírusos megbetegedések miatt, de nem teszi kötelezővé a Covid-tesztet az országból érkező utazók számára - jelentette be hétfőn Frank Vandenbroucke belga egészségügyi miniszter. Az országban a Kínából érkező repülőgépek szennyvizét azonban tesztelésnek vetik alá innentől. A miniszter közös európai politikát szorgalmaz, amely kötelezővé tenné a tesztek elvégzését az Európai Unióba való beutazáshoz - írja a Le Soir.

Kettő konkrét intézkedés kerül bevezetésre belga szinten. Egyrészt a brüsszeli repülőtérre Kínából érkező repülőgépek szennyvizét - a miniszter szerint hetente kettőt - össze kell gyűjteni és elemezni kell. Ennek az elemzésnek magában kell foglalnia a genomszekvenálást is, hogy minden új variánst fel lehessen fedezni. Másrészt a Kínából hazatérő, a koronavírussal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés