Előfizetői tartalom

Egy kárpátaljai magyarnak juthatott nagy szerep Bahmut védelmében?

Portfolio
Az ukrán csapatok kiterjedt légi felderítő műveleteket végeznek és az ebből származó infromációkra támaszkodnak az ellenséges mozgások nyomon követése és a tüzérségi célpontok pontos kijelölése érdekében. A „Magyar szárnyai” elnevezésű elit drónegység ráadásul a háború legforróbb pontján, Bahmut térségében segíti az ukrán erőket az oroszok elleni harcban.

Az angol átírás szerint „Madyar” hívójellel rendelkező drónkezelő-parancsnok az egyik legismertebb Bahmut térségében, a Current Time munkatársa pedig vele és csapatával tölthetett egy napot, amit az alábbi 3 és fél perces videóban foglaltak össze. A hívójeléből fakadó feltételezés szerint kárpátaljai származású parancsnok mintegy néhány tucat pilótát és drónok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés