Előfizetői tartalom

Ma temetik XVI. Benedek pápát, Novák Katalin köztársasági elnök is részt vesz a búcsúztatáson

MTI
Pápának kijáró ceremóniával, de a hagyományos szertartáshoz képest kisebb változtatásokkal ma temetik Rómában XVI. Benedek nyugalmazott pápát. A búcsúztatáson részt vesz Novák Katalin köztársasági elnök, és a magyar delegáció tagja lesz Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is. A temetés különlegesnek számít, mert a katolikus egyház kétezer éves történetében még nem volt példa arra, hogy egy elhunyt pápát a hivatalban lévő pápa búcsúztassa.

Az "ünnepélyes, de szerény" ceremónia reggel 9 óra 30 perckor kezdődik a Szent Péter téren. A Vatikán közlése szerint a megboldogult pápa kívánsága volt, hogy búcsúztatása "az egyszerűség jegyében" történjen. A gyászmisét Ferenc pápa vezeti, az oltár előtti teendőket azonban Giovanni Battista Re bíboros, a Bíborosi Kollégiumot vezető dékán végzi el a 86 éves katolikus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés