Előfizetői tartalom

Mi történik, ha Kevin egyedül marad a házban? – Közel-keleti szintre süllyedhet az amerikai politika, ha nincs válasz

Portfolio
Mivel Kevin McCarthy házelnöki pályázata akadozik, felmerült a republikánus pártban, hogy esetleg más jelölt mellett kellene kiállni. A helyzet nem egyszerű, mivel kevesen mernek nyíltan kiállni, az esélyesnek gondolt jelöltek pedig leginkább arra várnak, hogy McCarthy magától visszalépjen. A Politico elemzése mindazonáltal végig vette az esélyes jelölteket és a problémáikat is, amelyek közül kiemelkedik az alaphelyzet: hogyan szerezzék meg a teljes republikánus többséget?

Kevin McCarthy házelnöki pályázata jelenleg súlyos kihívásokkal néz szembe, mivel a párja jobbszéle nem támogatja. Ennek kapcsán felmerült, hogy milyen egyéb jelöltek kerülhetnek szóba a házelnöki pozícióért zajló küzdelemben.

Egyelőre csak Justin Amash, egy volt képviselő, aki 2019-ben republikánusból függetlenre váltott, az, egyetlen, akinek a neve nyilvánosan előkerült. Relatív ismeretlensége is jelzi, hogy a képviselőház republikánus képviselői jelenleg milyen problémák közepette vannak.

Jelenleg nem tudnak házelnököt választani, és szerintem ez sokféleképpen játszódhat le. És van értelme, hogy itt legyek, hogy felajánljak egy lehetőséget

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés