Előfizetői tartalom

Meglepő magyarázat: kitálalt egy tisztviselő, ezért nem küldenek modern páncélosokat Ukrajnának

Portfolio
Bár úgy néz ki, a Fehér Ház jóváhagyja az M2 Bradley gyalogsági harcjárművek (IFV) küldését Ukrajnának, az Abrams közepes/általános harckocsik (MBT) átadásáról továbbra sem hajlandó tárgyalni. Egy amerikai tisztviselő a Washington Postnak elárulta, miért nem küldenek az Egyesült Államok legmodernebb harckocsijának számító páncélosból Ukrajnának.

A neve elhallgatását kérő tisztviselő szerint az amerikai Abrams harckocsik súlya, magas fogyasztása és karbantartási igénye mind hátráltató tényezőnek számít a kérdésben. A kormányzat továbbra is kizárja, hogy nagyobb Abrams harckocsikat küldjön, amelyek 55 tonnát nyomnak, és gázturbinára támaszkodnak, amely drasztikusan fogyasztja az üzemanyagot - mondta egy magas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés