Előfizetői tartalom

Saját magát sározza be a Kreml? Váratlan törvényjavaslat okozhat zavarokat 

Portfolio
Az orosz kormány egy új törvénymódosítás jegyében „büntetendően szélsőséges” anyagnak minősítené az ország hivatalos területi integritását megkérdőjelező térképeket. Nehezíti a törvény végrehajtását, hogy a szeptemberben egyoldalúan annektált ukrán régiókról azonban továbbra sincs hivatalos állásfoglalás, többek között a Kreml hivatalos honlapja is "törvénysértést" követ el. – írta meg a Reuters.

Az orosz szélsőségek elleni küzdelemről szóló törvény módosításának célja, hogy az Oroszország területi integritását vitató térképeket, képeket és egyéb dokumentumokat szélsőséges anyagoknak minősítsék. Az oroszországi szélsőségellenes törvények korábban is kétértelműnek minősültek, főként a vallási szervezetek, újságírók és civil szervezetek tevékenységével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés