Előfizetői tartalom

Félelmetes fegyverrel tartják rettegésben az iráni tüntetőket 

Portfolio
Az ENSZ emberi jogi főbiztosa szerint az iráni kormány a halálbüntetést fegyverként használja, hogy félelmet keltsen a lakosságban és elnyomja a másként gondolkodókat. A kivégzések - bár egyre több ország ítéli el, amiért megsértenek minden tisztességes eljárást - egybeesnek a demonstrációk lassulásával - írta meg a Reuters.

A büntetőeljárások fegyverként való alkalmazása az alapvető jogaik gyakorlása miatt - például a tüntetéseken való részvételért vagy azok szervezéséért - államilag szentesített gyilkosságnak minősül - mondta Volker Türk, az ENSZ emberi jogi főbiztosa, hozzátéve, hogy a kivégzések sértik a nemzetközi normákat és sértik az alapvető emberi jogokat. Iránban szombaton...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés