Előfizetői tartalom

Figyelmeztet Peszkov: minden olyan ország következményekkel számolhat, amely meglépi ezt

MTI
"Cinikus és megmagyarázhatatlan" volt Kijev és egyes nyugati vezetők reagálása a Moszkva által javasolt ortodox karácsonyi tűzszünetre - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden újságíróknak. Érdemes megjegyezni, hogy a jelentések szerint azonban az orosz erők több ukrán települést is lőttek a Moszkva által egyoldalúan meghirdetett fegyvernyugvás ideje alatt. Megjegyzése mellett Peszkov arra figyelmeztetett, hogy az orosz vagyon elkobzására tett kísérletek ellentétesek a nemzetközi joggal, és hogy következményei lesznek minden olyan országra nézve, amely megpróbálja támogatni az elképzelést.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője sajnálkozását fejezte ki, hogy az ukrán fél elutasította a tűzszüneti ajánlatot, amelynek üzenete Peszkov szerint tisztán humanitárius volt, és azt célozta, hogy azok a keresztények, akik január 7-én ünnepelték a karácsonyt, imádkozhassanak a templomokban. Vlagyimir Putyin orosz elnök január 6-án éjféltől 36 órás tűzszünetet rendelt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés