Előfizetői tartalom

Úgy néz ki, hamarosan elesik Szoledár

Portfolio
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfő esti videóüzenetében kijelentette, hogy a Donyec-medencében zajló harcokban a Wagner-zsoldoshadsereg által indított támadásokat visszaverő ukrán erők kitartása segített az országnak időt nyerni és megerősödni. Ennek ellenére a közösségi médiában terjedő hírek szerint az ukrán fegyveres erők megkezdték Szoledár kiürítését, miután bekerítés fenyegeti az ukrán csapatokat. Szakértők szerint Szoledár és Bahmut elfoglalásával csak nagyon korlátozott stratégiai előnyre tennének szert az oroszok.

A Szoledarban szolgáló katonáink ellenálló képességének köszönhetően Ukrajna számára további időt és további erőt nyertünk - mondta Zelenszkij esti videóbeszédében. Az ukrán katonai jelentések szerint a csapatok ellenállnak a Szoledár környékére átcsoportosított orosz erők támadásainak, miután nem sikerült bevenniük a közeli Bahmut városát. Zelenszkij nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés